Kancák fedeztetését vállaljuk, gyönyörű ménjeinket itt nézheti meg!

Méntelepünk fedeztetésre ajánlja gyönyörű ménjeit. Fényképek a csődőrökről fedeztetés közben is megtekinthetőek. Ménjeink kiszállítását a kancához megoldjuk, esetleg a "kanca is házhoz jöhet", ugyanis elhelyezése megoldható.

Törvényi szabályozás

Magyarországon fedeztetni csak tenyésztői szervezet által elismert, Magyarországon érvényes fedeztetési engedéllyel rendelkező ménnel lehet (1993. évi CXV. tv. az állattenyésztésről).

Minden egyéb más ménnel történő fedeztetés "zugfedeztetésnek" minősül, amit az állam állattenyésztési bírsággal és egyéb szankciókkal súlyt. Ilyenek lehetnek pl. a zugmén kötelező ivartalanítása, valamint az, hogy a zugmén után születő csikók ún. "nullás sütést" kapnak, ami származás nélküli egyedet jelöl. Az ilyen ló nem kaphat származási lapot és nem indulhat hivatalos versenyeken sem.

A fedeztetési engedéllyel rendelkező ménekkel történő fedeztetés után a méntulajdonos köteles kitölteni a fedeztetési jegyzőkönyvet. Ennek a jegyzőkönyvnek a kitöltéséhez szükség van a kanca adataira (név, születési év, szín, jegyek, bélyegzések), ezért a ló származási lapját vagy marhalevelét mindenképpen vigyük magunkkal.

Azonnal a fedeztetést követően a kanca- és a méntulajdonos által kitöltött és aláírt fedeztetési jegyzőkönyv igazolja a fedeztetés megtörténtét. Ennek a nyomtatványnak az egyik példánya a kancatulajdonosé, ennek része a tenyészeredményt bejelentő lap. ez a lap a későbbiekben a megszületett csikó azonosítását szolgálja majd.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 11
Tegnapi: 8
Heti: 115
Havi: 308
Össz.: 104 249

Látogatottság növelés
Oldal: Törvényi szabályozás
Kancák fedeztetését vállaljuk, gyönyörű ménjeinket itt nézheti meg! - © 2008 - 2018 - menek.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »