Kancák fedeztetését vállaljuk, gyönyörű ménjeinket itt nézheti meg!

Méntelepünk fedeztetésre ajánlja gyönyörű ménjeit. Fényképek a csődőrökről fedeztetés közben is megtekinthetőek. Ménjeink kiszállítását a kancához megoldjuk, esetleg a "kanca is házhoz jöhet", ugyanis elhelyezése megoldható.

Mikor fedeztessünk?

Általában a kancákat a tavaszi és őszi fedeztetési idényben szokás fedeztetni. A tavaszi fedeztetés mellett szólnak az éghajlati tényezők. Miután a kanca vemhességi ideje kb. 11 hónap, így a tavaszi fedeztetés után a tavasszal megszületett csikók "beleszületnek" az egyre javuló időbe. Ezek a csikók - miután egész nyáron élvezték a nap, a mozgás és a legelő jótékony hatását - megerősödve mehetnek neki a minden szempontból kedvezőtlenebb télnek. A másik fontos szempont, ami szintén a tavaszi fedeztetés mellett szól, hogy a kancák vemhesülési képessége ekkor a legjobb.

Továbbá szempont lehet az is, hogy a tenyészversenyeken és az eladás során a tavaszi csikók akár féléves korelőnyt is élveznek az ősszel születettekkel szemben, miután a tavaszi és őszi csikók is egy évjáratúnak számítanak.
Vannak olyan tenyésztői szervezetek (pl. angol telivér), melyek tenyésztési szabályzata csak tavaszi és ezen belül is csak meghatározott időszakra korlátozódó fedeztetéseket engedélyez.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 8
Heti: 117
Havi: 310
Össz.: 104 251

Látogatottság növelés
Oldal: Mikor fedeztessünk?
Kancák fedeztetését vállaljuk, gyönyörű ménjeinket itt nézheti meg! - © 2008 - 2018 - menek.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »